Piet Kralt

ACV – Rijnsburgse Boys 1-1 (0-0) – VERSLAG

ACV maakt het de Uien het leven zuur

Als je denkt dat je het allemaal uitgevonden hebt, geeft het leven je meestal wel een dweil in je nek. Zodat je weet hoe het allemaal echt in elkaar zit. Zo verging het Rijnsburgse Boys in het zonnige Assen. De Boys reisden als koploper naar Drenthe, maar maakten die positie niet echt waar. Na 90 minuten stond er 1-1 op het scorebord. Ja, Rijnsburg had kunnen winnen, maar dat gold voor ACV (enorme kansen) net zo zeer. Na een wedstrijd, die vooral in de tweede helft boeiend was, was die gelijke stand een redelijke afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

In het eerste bedrijf waren de Boys echt wel de betere ploeg. Rijnsburg zocht de aanval en had veel balbezit. Er waren veel net-niet voorzetten, halve kansen en een enkele (gemiste) hele kans. Rijnsburgse Boys kreeg ook een drietal corners te nemen, maar die ene, niet te missen kans, die kwam er niet. De Boys speelden geduldig en waren ook wel de betere partij, maar het was allemaal een beetje bloedeloos.
Tegen misschien wel zes of zeven Rijnsburgse kansen, stelde ACV er maar twee tegenover. Maar duidelijk was al wel, dat de Assenaren een stugge ploeg zijn.

Goede wissel
Na de rust bracht ACV-trainer Robin Witte Giovanni Zwikstra in de ploeg voor Pascal Huser. Aan Rijnsburgse kant verving Dani van der Moot Daan Walraven. Of het allemaal aan Zwikstra lag, zullen we maar in het midden later. Feit is dat ACV na rust veel beter van zich af beet dan voor rust. De eerste tien minuten noteerden we nog wel enkele Rijnsburgse kansen, maar daarna werd het allemaal wat minder. Ook de invallers Anthony Slierendrecht (voor Ilias Kariouh) en Tom Bijen (voor Mark van der Weijden) veranderden het spelbeeld niet.

Venijn in de staart
Het venijn zat in deze wedstrijd in de staart. ACV werd sterker en in de 81e minuut gebeurde wat er zo vaak gebeurt. Als jij de kansen niet maakt, dan doet de tegenstander dat wel. Joël van Kaam promoveerde een pass van Justin Mulder tot goal. Het was niet de eerste gevaarlijke situatie voor het Rijnsburgse doel, het zou ook niet de laatste zijn.
Wie echter dacht dat die 1-0 de einduitslag zou zijn, had buiten Anthony Slierendrecht en Dani van der Moot gerekend. Dani scoorde en er leek nog iets te halen. Een minuutje later schoot de ook ingevallen Roderick Gielisse vlak naast, maar ook ACV was nog heel dicht bij een doelpunt. Kortom, de 1-1, daar was niks op aan te merken.

Bovenste plaats
Toen in de Tweede Divisie alle kruitdampen waren opgetrokken bleek de uiteindelijke schade beperkt. Zowel Barendrecht als de Koninklijke HFC verspeelden in de blessuretijd ook twee punten door een gelijkmakende goal. Over wat de bovenste plaats, die daardoor behouden bleef, waard is weten we volgende week wellicht meer. Dinsdagavond komt eerst Sportlust ’46 uit Woerden naar Middelmors voor de kwalificatiewedstrijd om de KNVB-beker. En zaterdag aanstaande spelen we vervolgens thuis tegen Katwijk. U/jij bent er toch ook bij?

ACV – Rijnsburgse Boys 1-1 (0-0)

Scheidsrechter: de heer J. Kuipers
Toeschouwers: 800

Gele kaarten ACV: Max Hamelink, Yannick Hettinga, Karin Bannani.

Scoreverloop:
81’: 1-0 Joël van Kaam
86’: 1-1 Dani van der Moot

Opstelling ACV: Max Wolfs, Boy Spijkerman (88. Arnoud Bentum), Pascal Huser (46. Giovanni Zwikstra), Justin Mulder, Gijs Jasper, Max Hamelink, Lars Dijk (79. Ibrahim Sillah), Karim Bannani, Yannick Hettinga, Nande Wielink, Joël van Kaam.
Opstelling Rijnsburgse Boys: Wesley Zonneveld, Daan Walraven (46. Dani van der Moot), Bram Ros, Rob Zandbergen (81. Roderick Gielisse), Mitch van Kempen, Nino Klaver, Jeroen Spruijt, Steff van Rooijen (81. Sjors Kramer), Delano Asante, Mark van der Weijden (73. Tom Bijen), Ilias Kariouh (71. Anthony Slierendrecht).