Nico Glasbergen

ADO ’20- Rijnsburgse Boys  0-5 (0-3) – VERSLAG

Uien freewheelen naar een ruime zege

Het was in alle opzichten een zeer zonnige middag in Heemskerk. Rijnsburgse Boys kwam als favoriet aan op sportpark de Vlotter en maakte de favorietenrol absoluut waar. De kansen voor ADO ’20 waren op een paar vingers te tellen. Rijnsburgse Boys was daarentegen heer en meester, had heel veel balbezit en creëerde genoeg mogelijkheden om er een flinke score van te maken. Dat lukte aardig, want de Uien stapten met een ogenschijnlijk simpele overwinning van het veld. Simpel is het in wezen nooit, want je moet er op dit niveau wel wat voor doen. Het is wel ontzettend opvallend hoe snel dingen veranderen. In het afgelopen seizoen zou de geel-zwarte supporter snakken naar een overwinning zoals deze, maar nu lijkt het wel ‘another day at the office’. Inmiddels scoorden de Kooijvechters gemiddeld meer dan drie goals per wedstrijd in de huidige competitie. Dat is fors. Gezien de huidige speelwijze, de kwaliteiten van de selectie en de inspanningen van de technische staf is het ook weer niet gek. Als het een beetje meezit, gaat dit elftal het heel veel tegenstanders enorm moeilijk maken. Dat kan niet anders.

Foto: Cor Spruijt

De ruim aanwezige Rijnsburgse supporters hadden het beginsignaal nauwelijks gehoord, of de eerste goal lag er al in. Uit een corner ontstond een carambole, waarbij Mark van der Weijden Rob Zandbergen wist te bedienen. Het was voor Rob geen kunst om de bal achter ex-RBB doelman Virgil Deen te schieten: 0-1.
Het werd al rap nog gevaarlijker voor en door ADO’20. Geklungel achterin gaf Van der Weijden de kans om uit te halen, maar het fenomeen uit Langeraar schoot wat te gehaast en dus ging de bal ruim naast. De aanval die vlak erna volgde was fraai. Een combinatie tussen Mitch van Kempen en Ilias Kariouh werd door Ilias bekroond met een prachtige voorzet. Van der Weijden zette zijn hoofd weliswaar tegen de bal, maar schampend. Dat was een flinke kans, die ruim naast ging.

Foto: Hans Heemskerk

Drie maal is scheepsrecht
Het was allemaal oefenmateriaal voor Van der Weijden, die bij zijn derde kans besloot maar eens te gaan scoren. De corner van Kariouh was op maat, de kopbal van de geheel vrijgelaten Van der Weijden feilloos: 0-2. Na ruim twintig minuten zaten de Uien al op rozen. ADO’20 toonde ondertussen geen enkele intentie om druk te zetten. Het is duidelijk dat het verlies van een aantal sterkhouders zich bij de Heemskerkers laat voelen. De Superezels gaan een zwaar seizoen tegemoet, daar waar de Uien de toekomst zonnig zullen inzien. Het was trouwens weer Mark van der Weijden die na een prachtige pass van Rob Zandbergen vanaf rechts op doelman Deen af kon. Het leek een kanonskogel te gaan worden, maar het schot werd ternauwernood gesmoord.
Het was uitstel van de volgende tegenslag voor de blauw-witten. De ijverige Ilias Kariouh kwam in balbezit en draaide zich vrij om zijn linkerbeen in stelling te brengen. Zijn schot was weliswaar niet doeltreffend, maar te goed voor doelman Deen om te klemmen. De afvallende bal was een prooi voor Mark van der Weijden, die zijn tweede van de middag liet aantekenen: 0-3.

Foto: Hans Heemskerk

Het tweede bedrijf
Geel-zwart zat in een zetel. Weliswaar was ADO’20 vlak na rust even gevaarlijk (Dylan George ramde op de vuisten van Zonneveld), maar het waren slechts speldenprikken. Rijnsburgse Boys had de hoogste versnelling niet meer nodig en leverde dus genoeg inspanning om de voorsprong met gemak vast te houden. En dat werd alleen maar makkelijker toen Sem Kroon aan de noodrem moest trekken om de doorgebroken Van der Weijden te stoppen. Aangezien het er verdacht veel op leek dat Mark echt alleen op de goal af kon, trok scheidsrechter Teuben een begrijpelijke rode kaart en dus werd ADO ’20 gereduceerd tot een tiental en derhalve vrijwel kansloos op nog enig succes.

Foto: Hans Heemskerk

Kansenfestival
In de jaren ‘80 hadden we het programma ‘In de hoofdrol’, waarin televisiecoryfee Mies Bouwman een BN’er in het zonnetje zette. In deze wedstrijd had elke willekeurige amateur-Mies Mark van der Weijden in het zonnetje gezet, want hij vervulde in deze wedstrijd de belangrijkste rol. Dat onderstreepte hij door na een diepe bal de keeper heel leep te omspelen (hij lobde over hem heen). Helaas kon hij niet afronden, want zijn poging werd in de kiem gesmoord door een verdediger van ADO’20. Toen vervolgens Roderick Gielisse op de paal schoot en de rebound via de verbouwereerde Daan Walraven over de achterlijn rolde, was de conclusie helder: hier ligt een monsterscore op de loer. Gelukkig werd de stand nog verder uitgebouwd. De ingevallen en bij de Rijnsburg Youth populaire Tom Bijen kon net niet afronden na een prachtige diepe bal buitenkant rechts van Nino Klaver. Uitstel van nog meer plezier, want na mistasten van keeper Deen kon Daan Walraven bij de tweede paal inkoppen. Anthony Slierendrecht gaf het laatste zetje: 0-4.

Foto: Cor Spruijt

De invallers lieten sowieso van zich spreken. Na een voorassist van Slierendrecht op Van der Weijden bediende Mark met een leep balletje Tom Bijen, die koel en gedecideerd afrondde. Een mooie gelegenheid om dit te vieren met zijn fans van de RBY, die weer ruim aanwezig waren en voor de positieve sfeer zorgden: 0-5. Het slotakkoord was een combinatie tussen Slierendrecht en Bijen, die door Anthony in het zijnet werd geramd.
Scheidsrechter Teuben trok wijselijk geen minuut bij. Het krachtsverschil was vanaf minuut één duidelijk. Er was maar één ploeg die wilde en kon winnen: Rijnsburgse Boys. En dat deden ze dan ook, waar 0-8 ook mogelijk was geweest. Het gaat lekker mannen, volhouden maar zou ik zeggen…

Foto: Cor Spruijt

ADO ’20- Rijnsburgse Boys  0-5 (0-3)

Scheidsrechter: de heer S. Teuben
Toeschouwers: 

Gele kaart ADO’20: Dylan George, Roy van der Mije (trainer)
Rode kaart ADO’20: Sem Kroon

Scoreverloop:
2’    0-1 Rob Zandbergen
22’ 0-2 Mark van der Weijden
42’ 0-3 Mark van der Weijden
83’ 0-4 Anthony Slierendrecht
88’ 0-5 Tom Bijen

Opstelling ADO ’20: Virgil Deen; Mikaël Schilling (46. Yaro Hirasingh), Jonathan Richard (81. Nick Kaaijmolen), Sem Kroon, Levi Volkers; Tom Carbaat, Feyo Glim, Jesper de Vré (80. Loran Venrooij); Dylan George (74. Danny Lute), Storm Holtkamp (46. Denzel Prijor), Jilani Helder.
Opstelling Rijnsburgse Boys: Wesley Zonneveld; Mitch van Kempen (78. Johan de Haas), Rob Zandbergen (70. Dennis van der Plas), Bram Ros, Daan Walraven; Nino Klaver, Roderick Gielisse (78. Sjors Kramer), Jeroen Spruijt (64. Tom Bijen); Dani van der Moot (64. Anthony Slierendrecht), Mark van der Weijden, Ilias Kariouh.