Cor Spruijt

FC Rijnvogels – Rijnsburgse Boys 2-3 (1-1) – VERSLAG

Drukke week voor selectie Rijnsburgse Boys

De selectie van Rijnsburgse Boys heeft een drukke week achter de rug. Het begon vorige week met de wedstrijd DEM – Rijnsburgse Boys. Direct na de wedstrijd liet onze aanvoerder Bram Ros weten dat hij en Babiche ouders waren geworden van twee schitterende dochters Bobbie en Charlie.

Op maandag, vlak voor de training, kwam het eerste bericht over ‘de zaak’ Delano Asante. De trainingsavond begon met de traditionele fotoshoot. Nadat iedereen op de gevoelige plaat was vastgelegd werd de nabespreking van de wedstrijd DEM – Rijnsburgse Boys gehouden. Een mooie gelegenheid voor de staf om met videobeelden duidelijk te maken wat er goed ging en wat voor verbetering vatbaar is. De maandag werd afgesloten met kleine partijtjes. Mooi om te zien dat Robin van der Meer nog maar een paar weekjes nodig heeft om voor 100% bij de selectie aan te sluiten.
De dinsdag training stond in het teken van conditietesten. Korte afstanden, lange afstanden, keren en draaien, alles kwam op deze training voorbij. Inmiddels hebben alle spelers een rapport met resultaten en eventuele verbeterpunten ontvangen. Op donderdagavond werd een grote partij gespeeld waarbij door de staf de training af en toe onderbroken werd voor een tactische tip.

Foto: Cor Spruijt

Presentatiegids
Op vrijdag rondde het mediateam de presentatiegids af. In augustus krijgen alle leden, businessclubleden en reclamebordhouders een exemplaar. Zaterdag stonden er twee onderdelen op het programma: de wedstrijd FC Rijnvogels – Rijnsburgse Boys gevolgd door een vaartour door Amsterdam. Een mooie gelegenheid voor spelers en staf om elkaar (nog) beter te leren kennen. Een drukke week die hoort bij de voorbereiding op een (hopelijk) prachtige competitie.

Oefenwedstrijd
De tweede oefenwedstrijd van Rijnsburgse Boys werd gespeeld tegen FC Rijnvogels. De club waarvoor eerder Rob Zandbergen en Tom Bijen actief waren. FC Rijnvogels is ook de club die dit seizoen drie spelers van Rijnsburgse Boys mocht verwelkomen. Mark Mieras, Anthony van Dongen en Stijn Driebergen spelen op De Kooltuin.

Foto: Cor Spruijt

Opstelling
Rijnsburgse Boys begon met Guus Zuidema, Thomas van Haaften, Daan Walraven, Rob Zandbergen, Mitch van Kempen, Nino Klaver, Steff van Rooijen, Tom Bijen, Delano Asante, Mark van der Weijden en Jeroen Spruijt.

Foto: Edwin Langezaal

Eerste helft
De laatste supporters waren nog onderweg naar de tribune toen Rijnsburgse Boys al tegen een 1-0 achterstand aankeek. Guus, die overigens een prima wedstrijd keepte, had wat ruzie met de bal en dat betekende een cadeautje voor de spits van FC Rijnvogels. Rijnsburgse Boys pakte hierna het initiatief en bleef veel meer in balbezit dan de eerste oefenwedstrijd tegen DEM. De gelijkmaker was een kwestie van tijd en die kwam er ook na een kwartier. Een typische spitsen goal. Mark van der Weijden plaatste prima zijn lichaam tussen bal en tegenstander en rondde zijn kans prima af: 1-1. Vlak voor rust pakte Guus nog een prima schot waardoor we met een 1-1 stand gingen rusten.

Foto: Cor Spruijt

Tweede helft
In de tweede helft mocht Mark op de bank plaatsnemen en kwam Ilias Kariouh in het veld. Na een paar minuten spelen kwam Rijnsburgse Boys op voorsprong. Een prima uitgevoerde aanval werd door Delano Asante knap afgemaakt. Een dik verdiende voorsprong. Na een uur spelen bracht Rijnsburg een aantal verse krachten in het veld. Een daarvan was aanvoerder Bram Ros die zijn eerste speelminuten maakte. Ook Sjors Kramer, Roderick Gielisse, Dennis van der Plas, Gio van Ommeren, Johan de Haas en Anthony Slierendrecht betraden het veld op De Kooltuin. Rijnsburgse Boys zocht vooral met snelle combinaties de vrije ruimte om van daar uit gevaarlijk te worden. Een kwartier van tijd scoorde Ilias Kariouh de 1-3. Een strafschop, die in eerste instantie door Guus werd gestopt, werd in de rebound toch achter de Rijnsburgse Boys doelman gewerkt. De 2-3 was tevens de eindstand.

Foto: Cor Spruijt

Hoogtepunt van de wedstrijd: Een prima leidende scheidsrechter die soms voor wat extra amusement zorgde.
Dieptepunt van de wedstrijd: De onnodige klap die de aanvoerder van FC Rijnvogels uitdeelde aan een speler van Rijnsburgse Boys. Een aanvoerder onwaardig.

Verder een prima zaterdag. Op naar dinsdag als VVSB de tegenstander voor de derde oefenwedstrijd is.