Cor Spruijt

GVVV – Rijnsburgse Boys 2-2 (1-1) – VERSLAG

Uien laten belangrijke punten liggen in Veenendaal

Rijnsburgse Boys liet in Veenendaal een grote kans liggen om de competitie te starten met zes punten uit twee wedstrijden. In de extra tijd wist GVVV op gelijke hoogte te komen (2-2). In een prima eerste helft vergat Rijnsburgse Boys om meer te scoren dan het ene doelpunt door Jeroen Spruijt. In de tweede helft zakten de Uien weg en kreeg het net als vorige week in de extra tijd een tegendoelpunt te verwerken. Met een gelijkspel werd de tweede competitiewedstrijd afgesloten.

Rijnsburgse Boys begon de wedstrijd tegen GVVV met twee jubilarissen in de basis. Rob Zandbergen en Delano Asante speelden hun 100e competitiewedstrijd. GVVV won vorige week met 2-1 van Jong Sparta en begon deze wedstrijd dus ook met drie punten op zak. Het eerste gevaar in de wedstrijd kwam na een kleine vijf minuten. Waar Rijnsburgse Boys via een opbouw van achteruit richting vijandelijke doel probeerde te komen was het GVVV dat vooral via de lange bal gevaarlijk werd. Doelman Wesley Zonneveld moest, na zo’n lange bal, in actie komen om het eerste schot in de korte hoek onschadelijk te maken. Ook Rijnsburgse Boys kreeg in het begin een aardige kans. Een schot van Ilias Kariouh werd gestopt en bezorgde Rijnsburg de eerste corner.

Opbouw
Rijnsburgse Boys probeerde via een opbouw van achteruit de tegenstander uit te spelen. Dit opbouwen ging soms gepaard met (te) veel risico en leverde af en toe hachelijke taferelen op rond het Rijnsburgse strafschopgebied. Toch viel de eerste goal van Rijnsburg na een prima opbouw. Mitch van Kempen brak door op links en leverde een prima voorzet af op Jeroen Spruijt. Van dichtbij wist Jeroen de score te openen: 0-1. Niet heel lang konden de Boys van deze voorsprong genieten. Een peer naar voren van aanvoerder Barry Maguire kwam bij de rechterspits terecht die op links Genrich Sillé vond. Met een hard schot in de bovenhoek tekende hij voor 1-1. Rijnsburg had het meeste balbezit maar via de counter waren de beste kansen voor GVVV. Toch was het Rijnsburgse Boys dat opnieuw op voorsprong had moeten komen. De 885 betalende toeschouwers zagen dat Jeroen Spruijt van een meter of zes de bal langs de verkeerde kant van de paal schoof. Met een 1-1 stand zochten de teams de kleedkamers op.

Beter
In de tweede helft was het GVVV dat fanatiek uit de startblokken schoot. Rijnsburgse Boys werd slordiger en GVVV had het beste van het spel. Het lukte de Rijnsburgers niet om rust aan de bal te creëren. Wesley Zonneveld moest in de eerste vijf minuten drie keer optreden. Met prima reddingen sleepte hij Rijnsburgse Boys door de eerste paar minuten van de tweede helft. In de 65e minuut bracht trainer René van der Kooij Thomas van Haaften in het veld voor Daan Walraven. Het betekende de eerste kennismaking van Thomas met de Tweede Divisie. Bij het eerste kopduel viel Thomas lelijk op de grond en de fysiotherapeut moest er aan te pas komen om Thomas weer speelklaar te maken. Nog geen minuut later was het weer raak. Voor de tweede keer raakte zijn schouder uit de kom en het betekende na negen speelminuten einde wedstrijd voor Thomas. Delano Asante nam de plek rechtsachter in en Tom Bijen kwam naast Jeroen Spruijt op het middenveld te spelen als invaller van Thomas van Haaften. De ruimte die voor Delano aan de rechterkant ontstond benutte hij prima. Een prachtige voorzet werd door spits Mark van der Weijden heerlijk ingekopt: 1-2. Een mooie goal van de spits die zijn eerste doelpunt in de Tweede Divisie liet noteren.

Lange bal
GVVV speelde nog meer de lange bal en Rijnsburg werd hierdoor achteruit gedrukt. Er trad bij de Uien wat irritatie op door de manier van fluiten van scheidsrechter Zuilichem. Zijn beslissingen waren niet altijd even duidelijk. Doorspelen op momenten dat het absoluut niet kon en fluiten op momenten dat doorspelen beter had gepast. Twee minuten voor tijd tikte Wesley een bal prima uit de hoek en het leek er toch op dat Rijnsburg met drie punten Veenendaal zou verlaten. In de laatste minuut van de extra tijd viel dan toch de gelijkmaker. Achterin werd er niet door iedereen meegelopen en net als vorige week viel er weer een treffer in de extra tijd: 2-2. Teleurgesteld verlieten de Rijnsburgers het veld. Toch gaf deze eindstand het wedstrijdbeeld goed weer. Een prima eerste helft en een wat mindere tweede. Als we het voetbal van de eerste helft ook in de tweede helft op de mat weten te leggen dan kunnen er mooie dingen ontstaan. Op naar volgende week als RKAV Volendam op Middelmors de tegenstander is.

GVVV – RIJNSBURGSE BOYS 2-2 (1-1)
15: 0-1 Jeroen Spruijt
19: 1-1 Genrich Sillé
77: 1-2 Mark van der Weijden
90+3: 2-2 Tariq Dilrosun

Scheidsrechter: S.C.A. van Zuilichem
Toeschouwers: 885

Gele kaarten Rijnsburgse Boys: Steff van Rooijen, Delano Asante en Jeffrey Jongeneelen (as. trainer)

Opstelling Rijnsburgse Boys: Wesley Zonneveld, Daan Walraven (65 Thomas van Haaften – 74 Tom Bijen), Rob Zandbergen, Bram Ros, Ilias Kariouh, Nino Klaver, Jeroen Spruijt, Mark van der Weijden (81 Dennis van der Plas), Delano Asante, Mitch van Kempen (81 Roderick Gielisse) en Steff van Rooijen.
Opstelling GVVV: Ruben van Kouwen, Mitch Willems (65 Tariq Dilrosun), Barry Maguire, Ilias Latif (73 Joep van den Berk), Genrich Sillé, Joeri Potjes, Justin Spies (79 Quincy Veenhof), Quiermo Dumay, Mart de Jong, Giovanni De la Vega (46 Danny de Leeuw) en Jonathan Vergara Berrio (46 Sergio Tremour)