Henk Hogewoning

Henk Wisman langer trainer bij Rijnsburgse Boys

Rijnsburgse Boys en trainer Henk Wisman hebben overeenstemming bereikt over een langer verblijf. Na tweemaal een contractverlenging is het contract van de trainer nu voor onbepaalde tijd verlengd. De Amsterdamse oefenmeester is bezig aan zijn derde seizoen op Middelmors.

Henk Wisman: “Volgend jaar word ik 65, dus waarschijnlijk is Rijnsburgse Boys mijn laatste club. De conclusie van mijn gesprekken met voorzitter Ad Hendriksen en Gerrit Paauw (bestuurslid technische zaken, red.) is dat ik het nog steeds leuk vind, wat voor mij een belangrijke voorwaarde is. Ik heb een goede staf om mij heen. Ik heb een enthousiaste spelersgroep. En ik werk goed samen met Gerrit Paauw. Dat alles bij elkaar gaf de doorslag om door te gaan.”

Wat ook meewoog bij Wismans beslissing om te verlengen, is dat bij Rijnsburgse Boys voor een attractieve manier van spelen wordt gekozen en dat er reële doelstellingen worden uitgesproken. Wisman: “Qua budget zitten we bij Rijnsburg niet bij de top vijf. Bestuur en spelers weten dat en daarom worden er geen gekke dingen geroepen.”

Stijgende lijn
Sinds zijn komst op Middelmors, medio 2019, ziet de Amsterdamse trainer een duidelijk stijgende lijn. Henk Wisman: “Het seizoen voordat ik kwam, eindigde Rijnsburg als dertiende en had de ploeg opvallend veel tegengoals. In mijn eerste jaar hadden we een matige start, maar daarna hebben we het goed gedaan. Voordat het coronavirus een einde maakte aan dat seizoen, stonden we op vier punten van koploper Katwijk waartegen we dat weekend moesten. Ook het aantal tegengoals is minder geworden.”   

Prestaties dit seizoen
“Dit seizoen zijn we wisselvallig begonnen, mede omdat we voorin niet effectief genoeg zijn. En weer staat Katwijk eerste, zoals in mijn eerste seizoen. Toen volgde een goede serie waardoor we na de winterstop meededen met de bovenste ploegen. Als we dat dit seizoen weer doen en bij de bovenste vijf eindigen, doen we het boven verwachting. Als alles meezit in een seizoen, kunnen we misschien meedoen om de titel, maar dan moeten we niet te maken krijgen met blessures, schorsingen en andere wisselingen in het elftal.”

Nieuwe seizoen
Voor komend seizoen is de doelstelling om het team verder door te ontwikkelen. Wisman, afsluitend: “Ik verwacht wel wat meer mutaties dan afgelopen seizoen, dat vanwege corona tekort was om spelers goed te kunnen beoordelen. Dat zal nu anders zijn, maar we gaan zeker niet het hele elftal vervangen.”