Marylène Hogewoning

HHC Hardenberg – Rijnsburgse Boys: 1-5 (0-1) – VERSLAG

Grandioze overwinning in Hardenberg

Op het 70-jarige jubileum van HHC Hardenberg heeft Rijnsburgse Boys geen leuk cadeau gegeven aan de jarige club. Rijnsburgse Boys bezorgde de Hardenbergers een 1-5 nederlaag op De Boshoek. Rijnsburgse Boys is nou eenmaal berucht om het verpesten van jubileumfeestjes…

Maar als iemand van tevoren of misschien zelfs in de rust had gezegd dat je aan het eind van de middag naar Rijnsburg zou rijden met een 1-5 overwinning op zak, hadden maar weinig mensen je geloofd.

(Opnieuw) een vliegende start
Rijnsburgse Boys begon zoals afgelopen weken weer scherp aan de wedstrijd. Binnen 10 minuten werd de score al geopend door de Uien. Ilias Kariouh schoot, met een klein beetje hulp van zijn verdediger die de bal van richting veranderde, in de 8e minuut de 0-1 binnen. Overigens is dit al de derde van vier gespeelde wedstrijd waarin Kariouh de score opent.

Geen uitbreiding
De eerste 20 minuten werden de oranjehemden helemaal zoek getikt door de Uien. Maar helaas werden er na de openingstreffer verder geen gevaarlijke kansen gecreëerd door Rijnsburgse Boys. In de 25e minuut is Rijnsburg wel achtereenvolgend gevaarlijk. Eerst hadden Mark van der Weijden en Ilias Kariouh de 0-2 op hun schoen en daarna had Jeroen Spruijt moeten profiteren van een fout achterin bij HHC. De goals bleven helaas uit. In het laatste kwartier van de tweede helft was Rijnsburgse Boys het een beetje kwijt. Hardenberg mocht meer dan alleen in de omschakeling kansen creëren, dus werden de oranjehemden wat dreigender. Dit resulteerde in een paar grote kansen, maar gelukkig geen goals.

Een grandioze wedstrijd
In de rust sprak trainer René van der Kooij over een grandioze wedstrijd. Zo grandioos (in mijn optiek) was de eerste helft niet, maar ik denk dat onze trainer in de toekomst kan kijken want de tweede helft was daarentegen wel grandioos. Na een relatief matige start wist Rijnsburg na 55 minuten spelen de voorsprong te vergroten. Jeroen Spruijt zag zijn schot, die misschien bedoeld was als voorzet, de kruising in vliegen: 0-2. En dat is een goed moment om je voorsprong uit te breiden, zeker als je daarvoor niet zo lekker in de wedstrijd zat.

Regen aan goals
En bij 0-2 bleef het niet. HHC Hardenberg zette elke keer op een verkeerde manier druk waardoor er heel veel ruimte op het middenveld ontstond. Opbouwend kon Rijnsburgse Boys zich dus elke keer onder HHC uitvoetballen. Zo kwamen er flink wat kansen voor geel-zwart die ook zeker werden benut.
Allereerst was het weer raak voor Jeroen Spruijt in de 62e minuut. Na een heel precies passje van Asante, plaatste Spruijt de bal in de hoek van de goal: 0-3. 10 minuten later was het weer raak. De kersverse Dani van der Moot lobde de bal na een goede Rijnsburgse aanval over keeper Maats heen: 0-4. Weer 10 minuten later was het nog een keer raak! Anthony Slierendrecht schoot na een rush de vijfde van de middag binnen.

Een vijfklapper
HHC Hardenberg maakt nog een eretreffer in de 89e minuut na gemakzuchtigheid van Rijnsburgse Boys. Maar dat maakte allemaal niet meer uit, Rijnsburgse Boys wint opnieuw met grote cijfers en heeft een droomstart van seizoen 2024-2025. En dan is twee uur en een kwartier naar huis rijden niet zo heel erg…

HHC Hardenberg – Rijnsburgse Boys: 1-5 (0-1)

Scheidsrechter: de heer R. Sturm
Toeschouwers: 1100

Gele kaart HHC Hardenberg: Gersom Klok

Scoreverloop:
8’:    0-1 Ilias Kariouh
55’:   0-2 Jeroen Spruijt
62’:   0-3 Jeroen Spruijt
74’:   0-4 Dani van der Moot
82’:   0-5 Anthony Slierendrecht
89’:   1-5 Niels Grevink

Opstelling HHC Hardenberg:⁠ ⁠Jorick Maats, ⁠Tapmahoe Sopacua (63. Jakub Brzezowski), ⁠Finn Berends (63. Thom Olde Weghuis), ⁠Ashwin Manuhutu (46. Steijn Strijker), Sven van Doorm, ⁠Rob van der Leij, ⁠Jesper Drost (72. Niels Grevink), ⁠Danny Bouws, ⁠Gersom Klok, Noah ten Brinke (72. Thijmen de Lange), ⁠Thomas Reinders.
Opstelling Rijnsburgse Boys: Wesley Zonneveld, Daan Walraven, Bram Ros (77. Sjors Kramer), Rob Zandbergen, Mitch van Kempen, Jeroen Spruijt (64. Tom Bijen) Nino Klaver, Steff van Rooijen (77. Roderick Gielisse), Ilias Kariouh (77. Anthony Slierendrecht), Mark van der Weijden (73. Dani van der Moot), Delano Asante.