Henk Hogewoning

Jan Blankespoor en Rick Vooijs versterken technische commissie

Achter de schermen is de afgelopen maanden gewerkt aan de vorming van een voetbaltechnische commissie, die zich onder leiding van Peter Cadel, bestuurslid voetbaltechnische zaken, bezig gaat houden met de samenstelling van de A-selectie en het scouten van spelers. Met de komst van Jan Blankespoor en Rick Vooijs zijn nu alle posities in deze commissie ingevuld.

De technische commissie bestaat, behalve uit Peter Cadel, uit Jan Blankespoor en Rick Vooijs. Zij zullen in nauwe samenwerking met trainer-coach René van der Kooij en de trainer van Onder 23 het voetbaltechnisch beleid van Rijnsburgse Boys verder vorm geven de komende jaren. Daarbij hoort ook de doorstroming van Rijnsburgse jeugdspelers en spelers van Onder 23 naar de A-selectie.

Spelersbeleid en scouting
Een van de taken van Jan Blankespoor, die eerder doelman en assistent-trainer was bij Rijnsburgse Boys, wordt zorgen voor een uitgebalanceerde A-selectie, samen met trainer René van der Kooij en Peter Cadel.

Rick Vooijs was de afgelopen jaren al scout bij Rijnsburgse Boys en wordt nu hoofd van het Rijnsburgse team van scouts, dat op zoek gaat naar versterkingen voor de komende jaren.

Reactie Peter Cadel
Toen Peter Cadel in januari van dit jaar aangewezen werd als beoogd bestuurslid voetbaltechnische zaken, kondigde hij al aan om er een extra persoon bij te gaan zoeken om een goede groep samen te stellen. “We zijn niet over één nacht ijs gegaan en hebben ons eerst goed georiënteerd”, zegt Peter over de afgelopen maanden. “Ik ben blij dat het nu rond is. We hebben gekozen voor mensen die veel affiniteit hebben met de club, en die bovendien een goed netwerk hebben en veel knowhow op voetbaltechnisch gebied. Iedereen is inmiddels enthousiast en voortvarend aan de slag.”