Maryléne Hogewoning

Mark van der Weijden tot medio 2026 bij Rijnsburgse Boys

De optie in het contract van spits Mark van der Weijden is gelicht door de technische commissie van de club. Dit betekent dat hij ook in seizoen 2025-2026 verbonden is aan Rijnsburgse Boys.

In december vorig jaar zette de 28-jarige centrumspits zijn handtekening onder een contract van een jaar plus een optie. Afgelopen week zijn de leden van de technische commissie van Rijnsburgse Boys in gesprek gegaan met Mark over zijn contract. Beide partijen gaven aan zeer tevreden met elkaar te zijn, en daarom is de optie in het contract van Mark gelicht. Hierdoor blijft Mark van der Weijden tot zeker medio 2026 bij Rijnsburg.

Mark: “Ik ben heel blij dat ik nog minimaal een jaar voor deze mooie club mag spelen. Ik zet mijzelf 100 procent in om het team en de club zo goed mogelijk van dienst te zijn.”

Eerste periode bij Rijnsburg
Mark is afgelopen zomer overgekomen van derdedivisionist Sparta Nijkerk. Meteen vanaf het begin van het seizoen is de centrumspits een vaste waarde in de basis bij Rijnsburgse Boys. In de afgelopen 10 wedstrijden heeft de topscorer van de tweede divisie maar liefst 11 keer gescoord en 3 assists gegeven.

“Ik kijk met een heel goed gevoel terug op mijn eerste periode bij Rijnsburgse Boys. Ik heb het erg naar mijn zin en merk dat ik goed op mijn plek zit. Ik hoop dat we dit seizoen door kunnen gaan op de weg die we zijn ingeslagen, niet alleen qua resultaten maar ook waar het gaat om de manier van spelen.”

Mark van der Weijden is de eerste speler van de selectie waar een overeenkomst mee gesloten is. De verwachting is dat de komende weken meer spelers hun handtekening zetten onder een langere verbintenis.