Henk Hogewoning

Oefenduel tegen Zwaluwen wordt in Vlaardingen gespeeld  

De oefenwedstrijd tussen Rijnsburgse Boys en VV Zwaluwen van komende dinsdag (6 augustus) wordt niet in Rijnsburg gespeeld, maar bij de vierdedivisieclub in Vlaardingen. Dit is besloten om de deze zomer ingezaaide nieuwe grasmat op het hoofdveld langer de tijd te geven om te wortelen. 

Om dezelfde reden speelt Rijnsburgse Boys deze zomer bijna al zijn oefenwedstrijden op vreemde bodem. Van de drie tot nu toe gespeelde oefenduels (alle tegen derdedivisieclubs) won geel-zwart er twee: tegen VVSB (1-4) en FC Rijnvogels (2-3). De eerste oefenwedstrijd uit bij DEM in Beverwijk eindigde in 3-3. 

Resterend oefenprogramma 
De oefencampagne gaat zaterdag 3 augustus verder met een uitwedstrijd tegen derdedivisionist USV Hercules in Utrecht (15.00 uur), de oude club van hoofdtrainer René van der Kooij. Komende dinsdag speelt Rijnsburg dus tegen Zwaluwen in Vlaardingen, aanvang 19.45 uur en niet om 20.00 uur zoals eerder gemeld. Daarna volgen nog Rijnsburgse Boys – Noordwijk (zaterdag 10 augustus om 14.30 uur) en SC Feyenoord – Rijnsburgse Boys (dinsdag 13 augustus om 20.00 uur op Varkenoord in Rotterdam). 

De nieuwe competitie begint op zaterdag 17 augustus met een thuiswedstrijd tegen Jong Almere City FC.