Cor Spruijt

Rijnsburgse Boys – Barendrecht 2-0 (1-0) – VERSLAG

Rijnsburg boekt zakelijke overwinning

Een matig spelend Rijnsburgse Boys boekte een zakelijke 2-0 overwinning op Barendrecht. Een snel doelpunt van Jeroen Spruijt bleef lang als enige goal op het scorebord staan. Vijftien minuten voor tijd gooide Delano Asante de wedstrijd op slot met het tweede doelpunt voor Rijnsburg. Barendrecht kreeg in de wedstrijd kansen op een doelpunt maar Rijnsburg doelman Wesley Zonneveld wist, soms met hulp van verdedigers op de doellijn, zijn doel schoon te houden.

Voor de wedstrijd Rijnsburgse Boys – Barendrecht was er een minuut stilte ter nagedachtenis van erelid Henk de Wolde. Na de indrukwekkende stilte waren er bloemen voor doelman Wesley Zonneveld die zijn 100ste competitiewedstrijd voor geel-zwart speelde. Rijnsburgse Boys begon de wedstrijd tegen Barendrecht, met ex-Uien Bradly van der Meer en Bram de Bruin in de basis, uitstekend. Ilias Kariouh was vanaf de eerste minuut een plaag voor de verdediging van Barendrecht. Bij een van zijn eerste acties kreeg hij een lelijke schop. Na 34 minuten werd hij vervangen door Anthony Slierendrecht. Het goede begin van de Uien leverde in de achtste minuut een prachtig doelpunt op. Nino Klaver speelde Delano Asante in de diepte aan. Delano vond Jeroen Spruijt op de rand zestien en met een strak schot in de hoek wist Jeroen de Barendrecht doelman te passeren. De gewenste vroege voorsprong stond dus snel op het scorebord.

Lastig
Na de openingsgoal kreeg Rijnsburgse Boys het lastig. Het lukte niet om van achteruit op te bouwen en Barendrecht kwam wat beter in de wedstrijd. Bram de Bruin zag zijn schot op de lijn gekeerd door Rijnsburg verdediger Mitch van Kempen. Barendrecht zette Rijnsburg hoog vast en doelman Zonneveld moest meer dan normaal de lange bal spelen. Veel gevaar voor beide doelen leverde deze fase niet op. In de 36e minuut ging een vrije trap van Delano rakelings naast en doelman Zonneveld pakte vlak voor rust een hard ingeschoten bal geweldig. In de extra tijd zag Mark van der Weijden een schot voor de doellijn geblokt worden. Met een verdiende 1-0 voorsprong gingen de teams aan de thee.

Slaap
In de perskamer waren de aanwezige journalisten het over een ding eens. Rijnsburgse Boys moest zich niet in slaap laten sukkelen door de tegenstander. Onder het genot van een kop koffie met amandelstaaf spraken de journalisten van een zakelijk Rijnsburgse Boys. In de tweede helft waren de Boys vanaf de aftrap wakker. Het gaf weinig weg maar profiteerde ook te weinig van de ruimte die Barendrecht soms achterliet. Anthony en Mark waren gevaarlijk. Anthony met een schot net naast en Mark met een schot op doelman Van der Meer. Rijnsburg had de zaak onder controle en het lukte Barendrecht niet om echt gevaarlijk te worden.

Klaar
Een kwartier voor tijd werd Jeroen aan de linkerkant van het veld de diepte ingestuurd. Hij vond met een breedte pass Delano die, via een verdediger, de bal over doelman Van der Meer in het doel zag verdwijnen: 2-0. Na deze goal zat de wedstrijd direct op slot. Rijnsburgse Boys gaf niks meer weg en Barendrecht werd niet meer gevaarlijk. Toch waren en mogelijkheden om de score te verhogen. Invaller Dani van der Moot kwam niet voorbij doelman Van der Meer en Tom Bijen zag twee mogelijkheden ook niet in het doel belanden.

Ranglijst
De zakelijke overwinning houdt Rijnsburg aan de kop van de ranglijst van de tweede divisie. Nog één wedstrijd is er in de eerste periode te gaan. Voordat we ons daar mee bezig gaan houden staat eerst woensdag nog een geweldige wedstrijd op het programma. Rijnsburgse Boys ontvangt om 21.00 uur Roda JC voor de KNVB beker.

Rijnsburgse Boys – Barendrecht 2-0 (1-0)

8”  1-0 Jeroen Spruijt
76”  2-0 Delano Asante

Scheidsrechter: Dhr S.C.A. van Zuilichem
Toeschouwers: 1.250

Gele kaart Barendrecht: Kevin Rook

Opstelling Rijnsburgse Boys: Wesley Zonneveld, Rob Zandbergen, Bram Ros, Ilias Kariouh (’34 Anthony Slierendrecht), Nino Klaver, Jeroen Spruijt (’78 Tom Beijen), Mark van der Weijden (’78 Dani van der Moot), Delano Asante, Mitch van Kempen (’59 Thomas van Haaften), Steff van Rooijen en Sjors Kramer (’78 Dennis van der Plas).
Opstelling Barendrecht: Bradly van der Meer, Timo de Graaf, Taner Bayram, Danny Monster, Joey Jongman (’68 Romano van der Stoep), Tren Drexhage, Constantijn Schop (’80 Joshua Kassels), Kevin Rook (’68 Jay Brand), Brent Vugts (’62 Luc Dielhof), Bram de Bruin en Olek Mrowicki (’79 Wouter Vermeer).