Henk Hogewoning

Rijnsburgse Boys bekert op 24 september tegen Sportlust ’46

De loting voor de tweede kwalificatieronde in het KNVB-bekertoernooi, donderdagavond bij derdedivisieclub DOVO in Veenendaal, heeft Rijnsburgse Boys gekoppeld aan Sportlust ’46. De wedstrijd wordt in Rijnsburg gespeeld op dinsdag 24 september, aanvang 20.00 uur.

Sportlust ’46 uit Woerden komt uit in de derde divisie, samen met onder andere IJsselmeervogels, DOVO en Genemuiden. Bij de club voetballen twee ex-Rijnsburg-spelers: aanvaller Robbert Olijfveld en verdediger Sanny Monteiro.

Bekerresultaten Sportlust ’46
In de eerste kwalificatieronde won Sportlust ’46 overtuigend met 0-4 van competitiegenoot Rohda Raalte. Twee seizoenen geleden speelde de club uit Woerden in het bekertoernooi tegen FC Utrecht, dat met 0-3 won. Eerder in dat seizoen schakelde Sportlust Quick Boys uit in de beker dankzij een 1-2 overwinning op Nieuw Zuid.

Plaatsing voor het hoofdtoernooi
In de tweede kwalificatieronde spelen alleen amateurclubs. De winnaars van deze ronde plaatsen zich voor de eerste ronde van het hoofdtoernooi, waaraan ook de profclubs meedoen, met uitzondering van de clubs die Europees voetbal spelen. Zij stromen in de tweede ronde in.

Vorig seizoen werd Rijnsburgse Boys in de eerste ronde van het bekertoernooi uitgeschakeld door FC Groningen, dat zeer moeizaam met 0-1 won op sportpark Middelmors.