Cor Spruijt

Rijnsburgse Boys – Katwijk 1-2 (1-1) – VERSLAG

Rijnsburgse Boys vergeet Katwijk pijn te doen

Er zijn van die wedstrijden waar je bij geweest moet zijn om ze te geloven. De wedstrijd Rijnsburgse Boys – tegen Katwijk was er zo een. Waar Rijnsburg grossierde in kansen en ze niet wist te verzilveren daar wist Katwijk de spaarzame kansen wel te benutten. Dat er na afloop een 1-2 stand op het scorebord stond was eigenlijk ongelooflijk. Rijnsburgse Boys speelde een geweldige wedstrijd maar stond na 90 minuten met lege handen.

Rijnsburgse Boys begon met Daan Walraven rechts in de verdediging en met Dani van der Moot als rechtsbuiten. Delano Asante moest met een blessure vanaf de tribune toekijken. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Winkel, een half uur later dan gepland in verband met een onwel wording van een Katwijk supporter, schoot Rijnsburgse Boys uit de startblokken. Toch was na 15 seconden de eerste corner voor Katwijk, maar daarna was het Rijnsburg dat direct het initiatief pakte. De eerste grote kans was er na drie minuten spelen. Jeroen Spruijt tikte de bal naar Ilias Kariouh die hard op het doel schoot. Via een hand van een Katwijk speler kreeg Rijnsburg de eerste corner. De handsbal vond scheidsrechter Winkel geen strafschop waard. Keeper Stan van Bladeren zat bij de corner behoorlijk mis en Rob Zandbergen schoot van dichtbij met rechts op het doel. Rick van der Meer kon de bal van de doellijn halen. De druk bleef groot en een voorzet van Ilias werd bij de tweede paal keurig binnengewerkt door Mark van der Weijden. Een terechte 1-0 voorsprong.

Kansen
Na de openingstreffer regende het kansen voor de Uien. Dani schoot een bal met links net naast en een schot van Mark werd door een Katwijkse verdediger geblokt. Een voorzet van Jeroen werd door Mark mooi ingeschoten maar ook deze bal verdween niet in de goal. Dat het na 25 minuten spelen nog steeds maar 1-0 voor Rijnsburg stond mocht een wonder genoemd worden. Katwijk kwam er nauwelijks aan te pas en Rijnsburgse Boys liet zien dat het ook tegen grote clubs uit de Tweede Divisie heel dominant kan spelen.

Gelijkmaker
Na een half uur spelen kon de eerste kans voor Katwijk genoteerd worden. Een kopbal van Sietse Brandsma verdween naast de goal van Wesley Zonneveld. Een kleine tien minuten voor rust kreeg Rijnsburg de kans op 2-0. Een schot van Mark verdween net over het doel. Waar het Rijnsburg maar niet lukte om te scoren daar deed Katwijk dat wel. De linkerkant van Rijnsburg werd uitgespeeld en bij de tweede paal kon Mohammed Tahiri de bal eenvoudig binnen tikken. Een grote domper en absoluut tegen de verhouding in. In de extra tijd van de eerste helft verdween een schot van Ilias nog over het doel. Met een 1-1 stand zochten de teams de kleedkamer op.

Voorsprong
In de tweede helft pakte Rijnsburg de draad van de eerste helft weer op. Veel balbezit, veel beweging en druk richting goal van Katwijk. Na zeven minuten spelen kreeg Katwijk zowaar een corner die bij de tweede paal door Sietse Brandsma werd ingekopt: 1-2. Hierna volgde een stormloop op het doel van Katwijk keeper Van Bladeren. Rijnsburg zocht geduldig de aanval maar kreeg minder kansen dan in de eerste helft. Een slim balletje van Jeroen op Mitch van Kempen betekende bijna de gelijkmaker. Het schot van Mitch spatte uiteen op de lat buiten het bereik van Van Bladeren.

Rood
Trainer René van der Kooij wisselde aanvallend en de druk van Rijnsburg nam toe. Invaller Roderick Gielisse kwam net niet tot een schot en Tom Bijen zag zijn voorzet door Mark naast getikt worden. Een doorgekopte bal van Bram Ros verdween via Mark ook in het zijnet. In de 83e minuut zag Ilias een schot net voorlangs gaan. Met nog vijf minuten extra tijd op de klok ging ook doelman Wesley mee naar voren. Uit een corner gaf hij de bal scherp voor maar geen enkele speler van Rijnsburg kon de voorzet in het doel werken. Katwijk trapte de bal direct naar voren waar Steff van Rooijen plotseling tegenover drie spelers van Katwijk stond. Met Wesley uit zijn doel kon Steff niets anders doen dan zijn tegenstander even vasthouden. Met rood moest Steff vervolgens het veld verlaten. Een geweldige wedstrijd, waarin het benutten van kansen het struikelblok bleek, kwam zo op een vervelende manier ten einde.

Terug
De spelers van Rijnsburg verlieten teleurgesteld het veld. Bij de kleedkamer werden ze opgevangen door Robin van der Meer. De speler raakte een jaar geleden geblesseerd en maakte zaterdag zijn eerste minuten bij Rijnsburgse Boys O-23. Op veld 5 tegen Argon liet Robin zien weer helemaal terug te zijn op het voetbalveld.

Beslissen
Na de wedstrijd liet Mark weten dat Rijnsburgse Boys de wedstrijd in de eerste helft had moeten beslissen: ‘We kregen genoeg kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Na de 1-1 lag alles weer open en weet je dat het een lastige wedstrijd gaat worden. We hadden voor rust drie of vier keer moeten scoren. Het was het iedere keer net niet. In de tweede helft probeerden we wel door te drukken maar het bleek te weinig.’

Kansen
Trainer René van der Kooij telde zeker 12 kansen voor Rijnsburgse Boys: ‘Ik denk dat Katwijk er misschien vier heeft gehad. Dit was een dag dat het ons niet lukte. We lieten wel zien dat we tegen een topploeg als Katwijk wel dominant kunnen zijn. Als we zo’n wedstrijd 10 keer spelen winnen we negen keer. Vandaag mocht het niet zo zijn. Zij komen uit het niets op 1-2. We hebben er alles aan gedaan maar de bal wilde er niet in. Ik vind wel dat we goed voetbal hebben gespeeld. Als we dit doorzetten zullen we niet veel wedstrijden verliezen maar dan moeten we de kansen wel in goals omzetten.’

Rijnsburgse Boys – Katwijk 1-2 (1-1)

6′: 1-0 Mark van der Weijden
39′: 1-1 Mohammed Tahiri
53′: 1-2 Sietse Brandsma

Scheidsrechter: Thom Winkel
Toeschouwers: 1.750

Gele kaarten Rijnsburgse Boys: Jeroen Spruijt en Roderick Gielisse
Rode kaart Rijnsburgse Boys: Steff van Rooijen
Gele kaarten Katwijk: Rick van der Meer, Stan van Bladeren en Jasper Ketting (Trainer)

Opstelling Rijnsburgse Boys: Wesley Zonneveld, Daan Walraven, Rob Zandbergen (80′ Anthony Slierendrecht), Bram Ros, Ilias Kariouh, Dani van der Moot (68′ Tom Bijen), Jeroen Spruijt, Mark van der Weijden, Mitch van Kempen, Nino Klaver (65′ Roderick Gielisse) en Steff van Rooijen.
Opstelling Katwijk: Joey Ravensbergen, Dalian Maatsen, Paul Kok, Rick van der Meer, Ruben Doesburg (83′ Matthijs Hardijk), Sietse Brandsma, Bart Sinteur, Mohammed Tahiri (65′ Alljereau Mercera), Levi Bouwense, Maurizio Brenna (82′ Finn Janmaat) en Stan van Bladeren.