Marylène Hogewoning

RKVV DEM – Rijnsburgse Boys 3-3 (0-2) – VERSLAG

Eerste oefenduel eindigt in een gelijkspel

Rijnsburgse Boys heeft de oefenperiode van seizoen 24/25 afgetrapt! Voor het eerste oefenduel stond een uitwedstrijd tegen RKVV DEM op het programma. De wedstrijd waarin bijna iedere selectiespeler 45 minuten speeltijd kreeg, eindigde in een 3-3 gelijkspel.

Nieuwe speelstijl
Op een bloedheet sportpark begon Rijnsburgse Boys de wedstrijd kansrijk. Met een nieuwe speelstijl, bedacht door nieuwe trainer René van der Kooij, konden de uien aardig uit te voeten.

Voorsprong
In de 25e minuut kwam Rijnsburgse Boys op voorsprong. Proefspeler Chip Engels, afgelopen seizoen uitgekomen voor Willem II O21, schoot na een solo de bal hard tegen de touwen: 0-1. In de 31e minuut lag ook de 0-2 erin, deze werd gescoord door Steff van Rooijen. Dit was tevens ook de ruststand. Een terechte voorsprong, DEM had immers amper kansen gecreëerd en Rijnsburg des te meer.

Iets meer druk
In de tweede helft veranderde er niet heel veel aan het spel van Rijnsburgse Boys ook al kwamen er wel 8 nieuwe spelers in. Rijnsburg creëerde nog steeds veel kansen, maar deze kwamen nog niet tot goals. Wat wel veranderde was het gevaar van DEM. De tegenstander kreeg door hoe ze in de omschakeling gebruik moesten maken van de hoge backs waarmee Rijnsburgse Boys speelde.

Tegengoals
Zo kwam het ook dat DEM de stand weer op gelijke hoogte wist te brengen met eigenlijk twee identieke goals. Een uitval van de ploeg uit Beverwijk werd tot twee keer toe over keeper Wesley Zonneveld heen gelobd. Zo stond het in de 79e minuut 2-2. In de 82e minuut wisten de Uien toch weer op voorsprong te komen door een doelpunt van nieuwe speler Tom Bijen (overgekomen van FC Rijnvogels). Maar de 2-3 voorsprong werd niet tot het einde van de wedstrijd volgehouden, want in de 88e minuut maakte DEM er doormiddel van een goed uitgespeelde counter 3-3 van.

Zo eindigde de wedstrijd in een 3-3 gelijkspel. Het was niet de beste oefenpot, maar wel een nuttige oefenpot. Bijna alle spelers hebben minuten gemaakt en er is geëxperimenteerd met een nieuwe speelstijl waar we meteen de sterke en zwakke punten van hebben kunnen ervaren.

RKVV DEM – Rijnsburgse Boys 3-3 (0-2)

Goals Rijnsburgse Boys:
25′: 0-1 Chip Engels
31′: 0-2 Steff van Rooijen
82′: 2-3 Tom Bijen

Opstelling Rijnsburgse Boys in de eerste helft: Wesley Zonneveld, Rodrick Gielisse, Dennis van der Plas, Daan Walraven, Nino Klaver, Jeroen Spruijt, Anthony Slierendrecht (31. Ilias Kariouh), Elias van der Plas, Gio van Ommeren, Steff van Rooijen, Chip Engels.
Opstelling Rijnsburgse Boys in de tweede helft: Wesley Zonneveld, Rob Zandbergen, Ilias Kariouh, Nino Klaver (69. Thomas van Haaften), Coen Hogewoning, Mark van der Weijden, Johan de Haas, Peter Cramer, Tom Bijen, Mitch van Kempen, Steff van Rooijen (60. Anthony Slierendrecht).

Afwezig: Bram Ros, Guus Zuidema, Delano Asante, Sjors Kramer.