Cor Spruijt

SC Feyenoord – Rijnsburgse Boys 1-5 (0-3) – VERSLAG

Eenvoudige winst voor Rijnsburgse Boys

In Rotterdam speelde Rijnsburgse Boys de laatste wedstrijd van de oefencampagne. Op het schitterende veld op Varkenoord was SC Feyenoord de tegenstander. De club van de sympathieke trainer Peter Klomp, ooit begenadigd voetballer op de Haagse voetbalvelden, verloor de wedstrijd met 1-5. Rijnsburgse Boys trainer René van der Kooij had een aantal spelers niet meegenomen naar deze wedstrijd. Op Middelmors onderging deze groep een trainer. Wel in het veld verschenen proefspeler Gregory Kuisch (o.a. oud speler van Jong PSV) en Ibrahim Kromah (o.a. oud speler van NEC O-21).

Opstelling
Rijnsburgse Boys begon met: Guus Zuidema, Roderick Gielisse, Dennis van der Plas, Daan Walraven, Ilias Kariouh, Dani van der Moot, Anthony Slierendrecht, Johan de Haas, Tom Bijen, Ibrahim Kromah en Gregory Kuisch. Het was na blessureleed de eerste basisplaats voor Dani van der Moot in de oefencampagne.

Hattrick
Er stonden vier gespeelde minuten op het scorebord toen proefspeler Gregory Kuisch op rechts aan de bal kwam. De prima voorzet kon door Dani van der Moot eenvoudig worden binnen getikt: 0-1.  Een heerlijk begin van de wedstrijd en een heerlijk begin voor Gregory en Dani. Rijnsburgse Boys was vanaf het begin de bovenliggende partij. Er kwamen enkele mogelijkheden maar de prima doelman van SC Feyenoord trad een paar keer handelend op. Toch moest deze doelman na 16 minuten de bal voor de tweede keer uit het doel halen. Een vrije trap van Dani ging via de muur in het doel: 0-2. Vlak voor rust pikte Dani de bal handig op rond de zestien meterlijn en krulde hij de bal heerlijk in de bovenhoek: 0-3. Een hattrick voor de speler die weer helemaal terug lijkt te zijn.

Tweede helft
Coen Hogewoning nam bij het begin van de tweede helft de plek in van Daan Walraven. Ook nu drong Rijnsburgse Boys weer aan. Toch was het SC Feyenoord dat tot score wist te komen. Met een hardschot verdween de bal in de korte hoek achter doelman Guus Zuidema: 1-3. Rijnsburgse Boys liet zich niet van de wijs brengen en ging op zoek naar een vierde treffer. Die kwam er uit een strafschop door Tom Bijen: 1-4. Voor trainer René van der Kooij het sein om in de 59e minuut nieuwe krachten in het veld te brengen. Johan de Haas, Dani van der Moot, Ilias Kariouh en Ibrahim Kromah verlieten het veld voor Gio van Ommeren, Thomas van Haaften, Peter Cramer en Jeroen Spruijt.

Laatste goal
Vijf minuten na deze wissels bracht Jeroen Spruijt, na goed doorgaan van Anthony Slierendrecht, de stand op 1-5. Het bleek de laatste goal van de voorbereiding op de nieuwe competitie. Door de regen en het naderende onweer besloot de scheidsrechter een paar minuten voor tijd de wedstrijd te beëindigen. Zo kwam er een plotseling einde aan de oefenreeks van Rijnsburgse Boys. De supporters hebben een paar prima wedstrijden gezien die hoop geven voor de competitie. Natuurlijk zijn het oefenwedstrijden en zeggen die niet alles maar spelers en staf stralen vertrouwen uit. Ook lijkt het plezier bij de spelersgroep weer helemaal terug. Een mooie basis om met elkaar tot succes te komen. Zaterdag begint de competitie met een thuiswedstrijd tegen Jong Almere City. Wat zou het mooi en fijn zijn als we deze wedstrijd voor een volle tribune kunnen spelen. Tot zaterdag.