secretariaat

Scheidsrechters gezocht

Vorige week was het de week van de scheidsrechter. Een mooi initiatief van de KNVB waar in onze ogen niet genoeg aandacht aan kan worden gegeven. In navolging hiervan willen we via deze weg een oproep plaatsen om meer scheidsrechters te vinden voor onze club. Want het blijft elke week een flinke puzzel om alle wedstrijden te voorzien van een scheidsrechter.

Op dit moment hebben we zo’n 20 scheidsrechters die regelmatig fluiten. Niet iedereen kan elke week vanwege privé- en/of werk en helaas hebben ook scheidsrechters wel eens last van blessures. Dus we zouden deze groep graag uitbreiden met enthousiaste personen die het leuk vinden om met enige regelmaat een wedstrijdje te fluiten. Dit mogen zowel mannen als vrouwen zijn. Het betaalde voetbal mag dan wel groot uitgepakt hebben met de eerste vrouwelijke scheidsrechter in het betaalde voetbal. Maar wij hebben al een hele tijd een vrouwelijke scheidsrechter rondlopen op de velden. En daar zijn we heel erg trots op.

Begin van de week deelt onze scheidsrechter coordinator het schema voor de week daarna. Hierna kunnen de scheidsrechters zelf aangeven of er een wedstrijd tussen zit die ze willen fluiten. Je bent dus zeker niet verplicht om elke week aan te treden. En als je een keer 2 wedstrijden wilt doen, dan is dat ook vaak mogelijk.

Heb je nog geen ervaring maar lijkt het je wel heel leuk om te fluiten, dan ben je ook van harte welkom. Er zijn diverse oudgedienden die je willen begeleiden en ook het volgen van een cursus behoort tot de mogelijkheden.

Is de interesse gewekt of wil je meer informatie, stuur dan een mail naar scheidsrechters@rijnsburgseboys.nl
Uiteraard staat het je vrij om dit bericht te delen met anderen.