Jan Jungerius

Teams van de week

Op zaterdagochtend was het prachtig weer om te voetballen én om foto’s te maken. Langs de lijn heerste een gezellige sfeer, met voetballers en ouders die vol verwachting uitkeken naar wat deze ochtend zou brengen.

De eerste wedstrijd ging tussen Rijnsburgse Boys JO9-03 en de leeftijdsgenoten uit Lisse. FC Lisse kwam al snel op een 0-2 voorsprong, maar Rijnsburgse Boys reageerde direct. Voor de rust, tussen het tweede en derde kwart, stond het alweer gelijk op 2-2 dankzij twee prachtige goals. Rijnsburgse Boys kon het spel nog redelijk bijbenen tot het vierde kwart, maar toen brak het verzet. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 3-9 overwinning voor FC Lisse.

De tweede wedstrijd was tussen Rijnsburgse Boys JO12-01 en ASC JO12-02. Dit was een echte kampioenswedstrijd voor de jongens van Rijnsburgse Boys. Het spel golfde op en neer, maar Rijnsburgse Boys ging efficiënt met hun kansen om. Al snel stonden ze met 2-0 voor. In het laatste kwart werd het 3-0, waarna ASC snel de 3-1 maakte en de spanning terugbracht. Toch was de 4-1 beslissend, en Rijnsburgse Boys JO12-01 kroonde zich tot kampioen!

Ook Rijnsburgse Boys 2 speelde vandaag, tegen Oliveo 3 uit Pijnacker/Nootdorp. De stand bleef lange tijd gelijk, en beide teams gingen de rust in met een 1-1 tussenstand. Na de rust domineerde Oliveo het spel en dat resulteerde in twee doelpunten. Vlak voor het einde kreeg Rijnsburgse Boys nog een penalty cadeau, die feilloos werd benut, waardoor de eindstand op 2-3 kwam te staan.