IJsbrand van Tilburg

USV Hercules -Rijnsburgse Boys: 1-3 (1-1) – VERSLAG

Derde oefenwinst op rij voor Rijnsburgse Boys

Na de overwinning vorige week zaterdag op FC Rijnvogels (2-3) en afgelopen dinsdag op VVSB (1-4) werd afgelopen zaterdag de derde oefenwinst op rij geboekt. In het jaarlijkse oefenduel met USV Hercules trok Rijnsburgse Boys aan het langste eind: 1-3. Duidelijk was wel dat de oude ploeg van hoofdtrainer René van der Kooij het van de drie derdedivisionisten de Rijnsburgers het meest lastig had gemaakt. De oefenresultaten van de ploeg uit Utrecht waren daar al een voorbode van. Na een gelijkspel bij Koninklijke HFC (1-1), een nipt verlies thuis tegen De Treffers (3-4) volgde een overwinning op tweede divisie debutant Barendrecht (1-2). Natuurlijk gaat het in de oefencampagne niet om de uitslagen maar het geeft wel vertrouwen dat een nieuw in te slijpen speelwijze haar vruchten afwerpt. Wat dat betreft zal René van der Kooij met een positief gevoel zijn oude sportpark – waar hij dertien jaar in verschillende functies werkzaam was geweest – hebben verlaten.

Basiselftal
Met een basiselftal, welke in grote mate ook het elftal zal zijn waar over twee weken de eerste competitiewedstrijd tegen Jong Almere City FC zal worden gespeeld, werd vanaf de aftrap hoog druk gezet. Het leverde echter geen kansen op. Sterker nog, de eerste kans was juist voor Hercules na de eerste uitbraak. En wat voor een kans. Niemand minder dan Tim Pieters, bekend geworden door zijn twee treffers tegen Ajax in dè bekerstunt van vorig seizoen, leek met een fraaie kopbal de openingstreffer te scoren maar zag Guus Zuidema een mooie redding maken. Tien minuten later kreeg Mark van der Weijden binnen drie minuten twee mogelijkheden om Rijnsburgse Boys op voorsprong te zetten. Een verkeerd afgesteld vizier en de benen van doelman Bram Lammerse zorgden ervoor dat er nog niet gescoord werd.  De wedstrijd was inmiddels wel in evenwicht gekomen waarbij Rijnsburgse Boys iets mee balbezit had en Hercules bij Rijnsburgs balverlies veelal dreigend voor het doel van Guus Zuidema verscheen. De eerste corner voor Hercules leverde na 25 minuten de eerste treffer op: Pim ten Have kopte de 1-0 tegen de touwen. Het Rijnsburgse antwoord liet een kwartier op zich wachten. Rob Zandbergen leverde als meevoetballende centrale verdediger een briljante crosspass op Daan Walraven die niet aarzelde maar in één keer uiterst fraai uithaalde: 1-1. Hij is daarmee inmiddels de negende Rijnsburgse speler die in de oefenperiode een treffer heeft gescoord.

Tempo
In de tweede helft werd wel duidelijk dat het tempo lager lag dan in de eerste helft. Feitelijk gebeurde er niet veel spannends tot de drinkpauze en de wissels die geleidelijk werden doorgevoerd. Vlak na een opmerkelijk moment waarbij Hercules verzuimde op voorsprong te komen door een vrije trap tegen een eigen speler te schieten, sloeg Rijnsburgse Boys toe. Na een slimme pass van invaller Roderick Gielisse wist Mark van der Weijden op snelheid vrij voor doelman Bram Lammerse te komen die aarzelde met uitkomen. Dat de nieuwe Rijnsburgse spits een neusje voor doelpunten heeft onderstreepte hij met zijn schot in de kleine hoek: 1-2. Met inmiddels acht wissels – alleen Guus Zuidema, Steff van Rooijen en Mark van der Weijden speelden negentig minuten – kwam er voldoende energie terug in de wedstrijd om het verschil met Hercules ook in doelpunten uit te kunnen drukken. Twee minuten voor het einde behield Anthony Slierendrecht het juiste overzicht in een aanval, leverde Peter Cramer een slim balletje en bleef Ilias Kariouh uiterst koel bij de afronding: 1-3. De allereerste wedstrijd op het nieuwe kunstgras van veld 8 van USV Hercules kende daarmee Rijnsburgse Boys als verdiende winnaar.

USV Hercules – Rijnsburgse Boys: 1-3 (1-1)
25: Pim ten Have:1-0
41: Daan Walraven:1-1
77: Mark van der Weijden:1-2
88: Ilias Kariouh: 1-3

Opstelling Rijnsburgse Boys
Guus Zuidema, Daan Walraven (78: Peter Cramer), Bram Ros (63: Sjors Kamer), Rob Zandbergen (63: Dennis van der Plas), Mitch van Kempen (70: Gio van Ommeren), Nino Klaver (70: Johan de Haas), Steff van Rooijen, Tom Bijen (67: Ilias Kariouh), Delano Asante (70: Anthony Slierendrecht), Mark van der Weijden en Jeroen Spruijt (63: Roderick Gielisse)