Nico Glasbergen

Voorbeschouwing ADO’20 – Rijnsburgse Boys

Na de eerste nederlaag van het seizoen likken de Uien hun wondjes. Van wonden mogen we niet spreken. Er viel weliswaar een nederlaag te slikken, afgelopen zaterdag, maar die was zwaar onterecht, qua veldspel dan. Feit is dat het in het voetbal in de kern gaat om doelpunten maken.     En om niet veel meer dan dat. De kansen moeten er gewoon in. En ook al is heel goed veldspel een uitstekend middel om tot kansen te komen, de trekker moet overgehaald worden en het vizier op scherp staan. In die zin kunnen we spreken van wondjes: die kan je het beste helen door de kansen wel af te maken. En dat zal misschien wel de grootste uitdaging worden, aanstaande zaterdag op sportpark De Vlotter van ADO’20 in Heemskerk. U weet wel, met die fraaie tribune en knusse old-school kantine. De Heemskerkers hebben al wat diepere wonden opgelopen, meer dan wat schaafwondjes. Daar zaten wel wat messteken bij. Maar in het voetbal is het zo heerlijk onvoorspelbaar. En dus wonnen de Superezels hun eerste competitiewedstrijd van het seizoen!

Foto: Hans Heemskerk

De aanhouder wint
ADO’20 heeft een wedstrijd minder gespeeld dan de meeste andere teams in de tweede divisie.     Voor de wedstrijd van vorige week, uit bij Jong Sparta, hadden de blauw-witten nog geen punt behaald. En dan moet je uit tegen een tegenstander die de week ervoor Katwijk nog een lesje in effectiviteit gaf. Dan ga je niet met de gedachte ‘wij gaan die gasten even lek prikken’ naar Rotterdam als ADO’20 zijnde. Maar niets is onmogelijk. Het compleet onvoorspelbare Jong Sparta werd met 1-2 aan de zegekar gebonden. En de Heemskerkers zagen zo hun mentale schade wat beperkter zien worden. Ze zullen niet meteen in de winning mood zijn, maar het scheelt mentaal nogal of je met 0 punten uit 6 aan een wedstrijd begint of de week ervoor met drie punten uit Rotterdam de bus (of touringcar) bent ingeslopen. Dat ze niet zo overtuigend aan het seizoen begonnen zijn is niet zo heel vreemd. ADO’20 ondervond het lot van de succesvolle promovendus. Liefst vier sterkhouders deden afgelopen mei de Heemskerker kleedkamerdeur voorlopig achter zich dicht. Milan Zonneveld (Quick Boys), Ian Beelen (Spakenburg), Maurizio Brenna (Katwijk) en Milan Klopper (AFC) vertrokken en in de wedstrijden die de Uien tegen het ADO’20 van vorig seizoen speelden werd duidelijk dat die gasten er wel wat van kunnen. Dat verlies ga je als team voelen, zeker als je weet dat ADO’20 geen club is die met geldbuidels rammelt. Dus misschien is de magere start van de Superezels wel volstrekt logisch. En hebben ze nu de weg naar boven ingezet.

Foto: Cor Spruijt

Doorgaan op de ingeslagen weg
Voor de Uien zal er na de eerste nederlaag van het seizoen niks veranderen. Zaterdag zal er stug worden doorgegaan op het juiste pad. En dat is de weg van positief agressief voetbal, waarbij de tegenstander zoveel mogelijk bij de strot wordt gegrepen. Tot nu toe waren de Uien voetballend elke keer de bovenliggende partij. De Kooijvechters worden steeds bedrevener in de speelwijze die hun trainer wil zien. Je hoort en ziet het aan het publiek. In één slecht seizoen is veel afgebroken, onder andere de sympathie van het publiek. Gelukkig is die ook vrij snel terug te winnen, zoals de laatste zes weken bleek. De geel-zwarte supporter is weer trots op zijn of haar favorieten en zal een nederlaag de mannen snel vergeven, mits er maar vol voor de overwinning wordt gegaan en de speelwijze gedurfd is. En terecht. ‘We’ hoeven niet kampioen te worden, ‘we’ willen wel de wonden van vorig seizoen zonder littekens helen en de schade vooral bij de tegenstander toe brengen. En dat lukt voorlopig heel aardig.

Foto: Cor Spruijt

Heemskerk is trouwens niet ver. In drie kwartier is men op het knusse sportpark De Vlotter, waar men al een tijd over is van plastic op plexiglas en de kantine ook zaterdag gezellig vol zal zijn. Waarschijnlijk met lekker veel Uien, die naar verwachting wat najaarszon gaan vangen en hun favorieten vol voor de winst zullen zien gaan. Het resultaat van hun steun en de inspanningen van de spelers leest u later onder andere op onze website. Rijnsburgse Boys moet het overigens zonder klasbak Steff van Rooijen doen (geschorst), maar daar hebben we waardige vervangers voor. Dat komt wel goed. Veel plezier !

Clubgegevens ADO’20 (Aanhouden Doet Overwinnen 1920)
Opgericht: 15 mei 1920 

Sportpark
Sportpark De Vlotter
Oosterweg 4C
1968 KN Heemskerk     

Erelijst
Kampioen Derde Divisie Zondag: 2023
Kampioen Hoofdklasse: 2012, 2017
Winnaar Super Cup amateurs: 2001
Winnaar KNVB beker voor amateurs: 2001
Winnaar Districtsbeker West I/II: 1989 (I), 1999, 2001 (II)

Tenue
Shirt: wit met blauwe verticale streep 
Broek: zwart
Kousen: blauw-wit gestreept

Trainer
Roy van der Mije

Topscorers
Dylan George, Jilani Helder, Levi Volkers en Jesper de Vré met elk één treffer.

Wapenfeiten ADO’20 in tweede divisie, derde divisie en hoofdklasse
2023 – 2024 12e plaats tweede divisie
2022 – 2023   1e plaats derde divisie zondag
2021 – 2022   3e plaats derde divisie zondag
2018 – 2019   8e plaats derde divisie zondag
2017 – 2018   7e plaats derde divisie zondag 
2016 – 2017   1e plaats hoofdklasse zondag
2015 – 2016   6e plaats hoofdklasse zondag
2014 – 2015 14e plaats derde divisie zondag
2013 – 2014   8e plaats derde divisie zondag
2012 – 2013   2e plaats derde divisie zondag

Onderlinge resultaten in tweede divisie
2023-2024
ADO’20 – Rijnsb.Boys: 0-1
Rijnsb.Boys – ADO’20: 0-1

Onderlinge resultaten in de tweede divisie
2 wedstrijden
1 overwinning
0 gelijke spelen
1 nederlaag
1 doelpunt voor en 1 doelpunt tegen

Programma zaterdag 5 oktober 2024
ADO’20 – Rijnsburgse Boys (15.00 uur)

Overige wedstrijden
HHC Hardenberg – Jong Almere City
AFC – Jong Sparta
Katwijk – Scheveningen
Excelsior Maassluis – Noordwijk  
RKAV Volendam – GVVV
ACV – Quick Boys  
Koninklijke HFC – Spakenburg
De Treffers – Barendrecht

Stand tweede divisie

Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen van deze wedstrijd zijn live te volgen via twitter.com/vvrbb en instagram.com/rijnsburgse_boys

Wedstrijdverslag
Het verslag van de wedstrijd ADO’20 – Rijnsburgse Boys is zaterdagavond te lezen hier op de website.