Cor Spruijt

Voorbeschouwing GVVV – Rijnsburgse Boys

De kop is eraf. De eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2024 – 2025 werd door Rijnsburgse Boys met 4-2 gewonnen van Jong Almere City FC. Na een prima voorbereiding was het de vraag hoe Rijnsburgse Boys de competitie zou starten. Na een heerlijke eerste helft tegen Jong Almere City FC, waarin de Uien vroeg op een 1-0 voorsprong kwamen, volgde een tweede helft die vooral in de extra tijd de nodige doelpunten opleverde. Na 90 minuten stond er een 3-0 stand op het scorebord. Na minimaal vier minuten extra tijd gaf het bord een 4-2 stand aan. Met drie punten beginnen is altijd lekker.

GVVV
Ook GVVV mocht de competitie beginnen tegen een ‘Jong’ elftal. In Rotterdam was Jong Sparta de tegenstander. Jong Sparta kwam na 12 minuten op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van de 16-jarige Marlon Silva Neves. Nog voor rust kwam GVVV op gelijke hoogte. Quiermo Dumay scoorde in de 34e minuut na een heerlijk schot. Een paar minuten voor tijd sleepte GVVV de overwinning binnen. Matchwinnaar werd Joep van den Berk. Ook GVVV is de competitie met drie punten op zak goed begonnen.

Voorzichtig
Waar Rijnsburgse Boys geen doelstelling voor dit seizoen naar buiten heeft gebracht. Laat GVVV trainer Gerry Vink zijn droom duidelijk merken. Rijnsburg is tevreden met verzorgd en aanvallend voetbal waarbij het publiek vooral vermaakt moet worden. In de loop van de competitie zal dan wel blijken welke plek op de ranglijst daar dan bij hoort. GVVV trainer Gerry Vink droomt echter over het kampioenschap. Met acht bewust gehaalde aanwinsten moet er in Veenendaal meer gescoord worden. Vorig seizoen scoorde GVVV 57 keer. Kampioen Spakenburg wist 89 keer het net te vinden. Natuurlijk is Vink ook realistisch: ‘We zijn een club met de dertiende of veertiende begroting van de competitie. Afgelopen seizoen eindigden we op de mooie vijfde plaats. Ik vind het lastig om te zeggen of dit ieder jaar haalbaar is’, zegt Vink.

Veilig
‘Het veiligstellen van nog een seizoen tweede divisie vind ik het aller belangrijkste. Ik wil mooi, fris en aanvallend voetbal spelen. De droom om kampioen te worden is er maar we moeten ook realistisch blijven. We hebben veel jonge jongens en dat heeft tijd nodig. Als je kampioen wilt worden moet je steady zijn en dat ben je niet als je beste spelers vertrekken.’

Spelers
GVVV trok voor dit seizoen zeven nieuwe spelers aan: Elber Evora (zonder club), Elgero King (zonder club), Giovanni de la Vega (CD Llosetense), Joep van den Berk (FC Eindhovern), Oerie Vendel (Hoogland), Sergio Tremour (Kozakken Boys), en Venitchio Sint (De dijk). De laatste speler raakte op een training zwaar geblesseerd en is voorlopig niet inzetbaar. Naast het aantrekken van deze nieuwe spelers vertrokken er ook zeven spelers. Drie daarvan verruilden GVVV voor Hercules. Byron Burgering vertrok naar FC Den Bosch en Taoufik Adnane stopte met voetballen. Leroy George vertrok naar Real Sranang terwijl Jan van Willige zich aansloot bij DVS’33.

Kracht
Rijnsburgse Boys gaat ook in de wedstrijd tegen GVVV weer uit van haar eigen kracht. De nieuwe aanwinsten hebben zich razend snel aangepast en trainer René van der Kooij zit in een luxe positie. Bijna de gehele selectie is fit en de trainer heeft dus iets te kiezen. Tegen Jong Almere City FC zat de tribune aardig vol met supporters. Ben benieuwd hoeveel van deze geel-zwarten de weg naar Veenendaal weten te vinden. Tot zaterdag.

Clubgegevens GVVV (Gelders Veenendaalse Voetbal Vereniging)

2014 – 2015   6e plaats topklasse
2013 – 2014   1e plaats topklasse (beslissingswedstrijd om titel verloren van Spakenburg)

Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen van deze wedstrijd zijn live te volgen via twitter.com/vvrbb en instagram.com/rijnsburgse_boys.

Wedstrijdverslag
Het verslag van de wedstrijd GVVV – Rijnsburgse Boys is zaterdagavond te lezen hier op de website.