Nico Glasbergen

VVSB – Rijnsburgse Boys 1-4 (0-2) – VERSLAG

Rijnsburgse Boys wint zijn derde oefenwedstrijd op overtuigende wijze

Op een zwoele zomeravond mochten de Boys het kunstgras van goede buur VVSB in Noordwijkerhout op. Het werd een succes, want de mannen van trainer René van der Kooij hadden op een kwartier na de rust na een overwicht. Ze wisten dat dan ook uit te drukken in vier fraaie goals. Het geeft de in het afgelopen seizoen zo geplaagde supporter moed.

Foto: Cor Spruijt

De beginopstelling: Wesley Zonneveld; Gio van Ommeren, Dennis van der Plas, Sjors Kramer, Daan Walraven; Roderick Gielisse, Steff van Rooijen, Jeroen Spruijt; Ilias Kariouh, Mark van der Weijden en Anthony Slierendrecht.

Foto: Cor Spruijt

De Uien begonnen gretig aan de wedstrijd en probeerden druk te zetten waar het kon. Ze loerden op fouten aan de paarse kant en dat betaalde zich rap uit. Steff van Rooijen, die zich in de eerste helft liet gelden als de patron van het elftal, was de initiator. Zijn slimme overstap en dito loopactie gaf hij een fraai vervolg door Jeroen Spruijt te bedienen. Kersverse pappa Jeroen heeft blijkbaar geen last van slaapgebrek, want hij schoof de buitenkans beheerst binnen: 0-1.

In het vervolg bleef Rijnsburgse Boys goed opgezette aanvallen op de mat leggen. Waar het aan ontbrak was de zuivere laatste bal op de potentiële afmaker. Het bleef wel goed druk zetten om zo de Noordwijkerhouters tot fouten te dwingen, wat regelmatig lukte.

Foto: Cor Spruijt

De tweede goal was een hele fraaie: Roderick Gielisse bediende met een uiterst leep passje Jeroen Spruijt. Het balletje reet de verdediging in één klap open en Spruijt wist op beheerste wijze zijn tweede  van de avond te scoren. De Uien gingen derhalve met een verdiende 0-2 voorsprong de rust in, een kans voor ex-Ui Van Otterlo (voorlangs) ten spijt.

Foto: Cor Spruijt

TWEEDE HELFT

Na de energydrank kwamen Bram Ros en Johan de Haas erin. Steff van Rooijen en Sjors Kramer maakten plaats. Geel-zwart had het lastig in het eerste kwartier na rust. VVSB werd gevaarlijker, Rijnsburgse Boys juist wat slordiger. Ondanks het paarse overwicht werd er niet gescoord. Na een kwartier in de tweede helft werd de volgende wisselronde toegepast.       De facto betekende dat dat Peter Cramer, Tom Bijen, Delano Asante, Mitch van Kempen en Nino Klaver het veld betraden. Dit gaf Roderick Gielisse, Gio van Ommeren, Mark van der Weijden, Daan Walraven en Ilias Kariouh gelegenheid om uit te zweten en bij te tanken.     Het tempo en de scherpte gingen meteen wat omhoog. Een schitterende driehoek tussen eerst Tom Bijen, vervolgens Jeroen Spruijt (diepe bal) en daarna ontvanger Delano Asante werd door de gretige Asante onberispelijk afgemaakt: 0-3. Een fraaie combinatie door het hart van de verdediging! De opmaat naar meer Rijnsburgs gevaar en extra peper van Delano Asante. De bloedsnelle vleugelspeler omspeelde op rechts zijn man en bediende vervolgens Nino Klaver. Ons sneeuwvlokje, de koning van de conditietests, liet de bal even stuiteren om hem daarna uit een volley zeer fraai in de verre hoek binnen te rammen: 0-4.

Foto: Cor Spruijt

Er kwam een kwartier voor tijd nog een wisseltoetje. Ilias Kariouh, Coen Hogewoning en Sjors Kramer hadden nog energie zat en vervingen Jeroen Spruijt, Dennis van der Plas en Anthony Slierendrecht. Het had op de eigen score geen invloed, wel scoorde VVSB door Jesse van Nieuwkerk tegen. Hij bracht de eindstand met zijn kop op 1-4.

Trainer René van der Kooij zal over het gebodene best wel tevreden zijn, zo is de verwachting. Het is duidelijk dat de Boys uit een ander tactisch vaatje gaan tappen. De eerste stappen zijn gezet, op naar nog meer verbeteringen en een mooi aantal punten!

Eerste helft:
7′ Jeroen Spruijt 0-1
35′ Jeroen Spruijt 0-2

Tweede helft:
66′ Delano Asante 0-3
74′ Nino Klaver 0-4
80′ Jesse van Nieuwkerk 1-4